- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק תע"א 4531-10
|
תע"א בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו |
4531-10
4.4.2012 |
|
בפני : רוית צדיק |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: לבנה אביעוז עו"ד קרן בגנו כפרי |
: נאות מרגלית רשת מעונות יום עו"ד גלעד אזולאי |
| החלטה | |
- בפני בקשת התובעת לגילוי מסמך ספיציפי ועיון בו . המסמכים אותם מבוקש לגלות ולהתיר עיון בהם הם- ריכוז הפרשות לקרן ההשתמות לגב' רחל אטדגי מתאריך 1.9.00 ועד 31.8.09 ולחילופין רכיב ההפרשות לקרן ההשתלמות בתלושי השכר של הגב' אטדגי רחל לתאריכים אלה , לרבות לעניין ותק הקרן.
- הנתבעת מתנגדת לבקשה .
- נימוקי התובעת בתמצית - במסגרת תביעתה דורשת התובעת הפרשות לקרן ההשתלמות. אחת מעילות התביעה מבוססת על כך שהנתבעת נהגה בחוסר שוויון בין עובדיה ונקטה באפליה אסורה כאשר הפלתה בין שתי העובדות היחידות שנוידו למעביד החדש- התובעת והגב' אטדגי - אשר עבדו באותו התפקיד במועד המעבר. הנתבעת חדלה להעביר לתובעת את ההפרשות לקרן ההשתלמות במפתיע וללא כל הודעה , בעוד לגב' אטדגי הופרשו ההפרשות לקרן ההשתלמות .מספר רב של פניות מצד התובעת לנתבעת בעניין זה לא נענו. בתצהיר עדותו התייחס מנכ"ל הנתבעת לראשונה לטענת התובעת וטען כי לגב' אטדגי הועברו הפרשות לקרן ההשתלמות רק שלוש שנים לאחר המעבר לנתבעת. מן הראוי היה כי לעמדה זותצורף באסמכתא.
בנוסף טענה התובעת בתשובה לתגובה כי הבקשה הוגשה לאחר אינספור פניות לב"כ הנתבעת ולאור הנטען בצהיר. הטענה כי הנתבעת לא חושפת את מועד תחילת ההפרשות במסמך כתוב מאחר ומדובר בפגיעה בפרטיות אינה מתיישבת עם העובדה כי התצהיר חושף עובדה זו ממילא.
- נימוקי הנתבעת בתמצית - לטענת הנתבעת ההליכים המיקדמיים הסתיימו ואף תצהירי הצדדים הוגשו לתיק. לגופו של עניין נטען כי אין לקבל את טענות התובעת בעניין אפליה שכן קבוצת היחוס מונה פרט אחד, כמו כן הפרט האחד (הגב' אטדגי) כיהנה בתפקיד השונה מהותית מהתפקיד בו כיהנה התובעת.עוד נטען כי הנתבעת רשאית להעסיק עובדים בתפקידים זהים ובתנאי שכר שונים. חרף עמדתה , פנתה היא לגב' אטדגי לקבל עמדתה ביחס לגילוי פרטים מרכיבי שכרה אך גב' אטדגי סרבה לאשר גילוי הפרטים האמורים.
דיון והכרעה-
5. נקודת המוצא בהליך גילוי מסמכים ועיון בהם היא גילוי מירבי ורחב ככל האפשר של המידע הרלוונטי למחלוקת, שכן ביסוד ההליך השיפוטי עומדת חשיפת האמת. כל מסמך שיש בו לסייע לקו החקירה וכל מסמך הכולל מידע המאפשר לצד לקדם את עניינו הוא רלוונטי (בג"צ 844/06 אוניברסיטת חיפה נ' פרופ' אברהם עוז, מיום 14.05.2008; ע"ע 482/05 שלומי משיח - בנק לאומי לישראל בע"מ, מיום 22.12.2005; ע"ע 28222-05-10 מכתשים מפעלים כימיים בע"מ - יהודה פלצ'י, מיום 21.09.2010 ).
6. יחד עם זאת אין המדובר בזכות מוחלטת, שעה שמנגד מצויים אינטרסים לגיטימיים של הצד ממנו נדרש הגילוי ומניעת פגיעה באינטרסים של צדדים שלישיים.
7. השאלה הרלבנטית להכרעה במחלוקת שנתגלעה בין הצדדים הינה האם לעובדת הנוספת (הגב' אטדגי) הופרשו כספים לקרן השתלמות אם לאו ומועד תחילת ההפרשות, מבלי להדרש בשלב זה לטענה האם מדובר בעובדות בעלות תפקיד זהה אם לאו.
משעסקינן בנתונים הרלוונטים להליך וגילויים יעמיד בפני בית הדין תמונה מלאה לעניין ההפרשות לקרן ההשתלמות,אני סבורה כי יש להורות על חשיפתם.
עם זאת ולאור התנגדות צד ג' לחשיפת המסמך, תגיש הנתבעת בתוך 30 יום מהיום תצהיר ערוך כדין ע"י מטעם רואה החשבון של הנתבעת בו יצויין המועד המדוייק בו החלו להפרישכספים לקרן השתלמות עבור הגב' רחל אטדגי.
8. הנתבעת תגיש תצהיר כאמור עד ליום 4.5.12.
לעיוני 5.5.12.
כל צד ישא בהוצאותיו הוא.
ניתנה היום, י"ב ניסן תשע"ב, 04 אפריל 2012, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
